header.jpg - 43.83 kb

A társadalom és benne a munka világa folyamatosan átalakul. Szakmák szűnnek meg és jelennek meg újak. Egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerő hiány.

Nem csupán arról van szó, hogy vannak foglalkozások, amik népszerűek, és vannak kevésbé népszerűek, amikre nehéz embert találni. Ez csak az érem egyik oldala. Legalább ennyire fontos az, hogy a hatékonyság hajszolása kiköveteli a szervezeti változtatásokat. Ezek két fő irányba mutatnak. Egyrészt vannak munkahelyek, ahol teljesen természetes, hogy a dolgozó napi tíz-tizenkét órát munkával töltsön, míg máshol a nagyfokú rugalmasságot részesítenék előnyben és legszívesebben csak akkor hívnák be a dolgozó, és akkor fizetnének munkabért amikor éppen szükséges. Ezek az irányok már messze vezetnek a „hagyományos”, típusos munkaviszony intézményétől. Egyre erősebben bekerül a köztudatba az atipikus munkavégzés fogalma. De mi is az atipikus foglalkoztatás? Ehhez először talán azt kell megfogalmaznunk, hogy mit értünk tipikus foglalkoztatáson. A legtöbben a határozatlan idejű, teljes munkaidős foglalkoztatásra gondolnak. Ehhez képest már az is „atipikus”, ha a munkaviszony határozott időre létesül, részmunkaidőben, vagy behívás alapján történik. Még több az eltérés, amikor a munkavállaló nem a munkáltató telephelyén, nem a munkáltató eszközeivel végzi a munkát. Ilyen a távmunka, vagy a bedolgozói jogviszony. És ez nem is a teljes lista. A Munka Törvénykönyve már elég rugalmas keretet biztosít a „típusos” foglalkoztatási formáktól való eltérésre.

Önfoglalkoztatás

A másik lehetőség az önfoglalkoztatás. Egy kis vállalkozás alacsony működési költségei, rugalmasan alakítható szervezete miatt alkalmasabb a piaci rések megtalálására mint a „nagyok”. Ráadásul a munkavállaló dönti el, hogy mikor, hogyan és kivel dolgozik. „Nincs főnök.” Helyesebben mindenki a a saját főnöke lehet. Saját maga határozza meg a tempót, a napi munkaidőt. Nem kell szabadságért kuncsorogni, ha valamit szeretnénk elintézni, vagy pihenni szeretnénk pár napot. Ennek a szabadságnak azonban ára van. Önfoglalkoztatás esetén nincs mindig garancia arra, hogy lesz elég munka. Vagy ha van, akkor a megrendelő nem, vagy jelentős késéssel fizet. A jobb időkben tartalékot kell képezni.

Az önfoglalkoztatásról és az atipikus foglalkoztatásról több cikket olvashat a www.officetotal.hu és a www.atipikus.hu oldlakon.