header.jpg - 43.83 kb

A legtöbb embernek ma is  sordöntő fontosságú, hogy megtalálja, megőrizze a munkahelyét, hiszen legtöbbünk számára a kereset az  egzisztencia alapja.  

Sokan, sokféle segítséget ajánlanak az álomállás megtalálásához, elnyeréséhez.  Mi is ezt ígérjük.  Igaz kicsit másként.  Mi nem ígérünk biztosan sikeres önéletrajz mintát, állásinterjú praktikákat.  Sőt, bizonyos tekintetben kifejezetten mítoszirtók leszünk.  Viszont realista betekintést engedünk a kulisszák mögé.  Úgy döntöttünk, hogy kicsit több, mint negyedszázados, multikultúrális környezetben szerzett HR-es tapasztalatainkat megosztjuk a kedves olvasóval.

Készítettünk egy 10+1 "leckéből" álló tanfolyamot amit a következő témák köré építettünk:

1.  Hogyan fogjunk hozzá? (Avagy hogyan keressük meg a nekünk való céget, a megfelelő állást?)

2. Alapfogalmak (munkaviszony, munkaszerződés, önfoglalkoztatás)

3. Atipikus foglalkoztatási formák (Előnyök, hátrányok. Hogyan készülhetünk fel a "csapdahelyzetekre"? Lehetséges-e ezeket kivédeni?) 

4.  Önéletrajz (Javasolt felépítés, tipikus hibák elkerülése, praktikus tanácsok) 

5. Motivációs levél. (Javasolt felépítés, tipikus hibák elkerülése, praktikus tanácsok)

6. Első kapcsolatfelvétel a vállalattal, a dokumentumok beküldése.

7. Interjú (Amit az interjúról tudni kell. Tipikus hibák elkerülése. Néhány jó tanács ahhoz, hogy meg tudd mutatni azt, ami miatt érdemes kiválasztani téged.)

8. Hogyan történik a kiválasztás? (Avagy mi történik a háttérben? Néhány kulisszatitok feltárása.)

9. A próbaidő 

10. A szerződés megkötése

10+1.  Zsákutcák

Ezek a a leckék egységes felépítésűek és négy részből állnak:

⦁ Néhány bevezető gondolat, és egy szemléletes esetleírás.

⦁ Gyakori hibák.

⦁ Hogyan kerüljük el a gyakori hibákat?

⦁ Elgondolkodtató kérdések, amiket próbáljunk meg a lecke átolvasását követően megválaszolni magunknak.

A tanfolyamon való részvétel  nem jelent kockázatot, mivel teljesen ingyenes, semmiféle kötelezettség vállalásával nem jár és egy egyszerű leiratkozással bármikor megszakítható.

Ha úgy döntenél, hogy részt veszel a tanfolyamon, kattints a "Jelentkezés az ingyenes álláskeresési tanfolyamra" menüpontra és küldj egy üzenetet.  A tárgy sorban ez szerepeljen: "ingyenes tanfolyam".  Ezen kívül csupán egy információt kérünk.  Mivel ezt a tudást sok és sokféle embernek szeretnénk eljuttatni, szeretnénk tudni, hogy a tegező vagy a magázó megszólítást válasszuk.  

A sikeres jelentkezésről visszajelzést küldünk és egy héten belül megkezdjük a leckék kiküldését is.  

Helyesebben első alkalommal egy  tesztet küldünk.  Ezt a tesztet nem kell nekünk visszaküldeni.  Annak a felmérését szolgálja, hogy lássuk, a frissen szerzett tudás mennyire változtatta meg a véleményünket, és átgondolhatjuk, hogy vajon a tanfolyam elvégzése után is ugyanazokat a válaszokat adnánk-e.   Jelentkezz, és máris küldjük a tesztet!

Üdvözlettel

a dokumentumcentrum.hu csapata

 

Oldal nyomtatása